Apps om je te helpen met parkeren

Betaald parkeren is zonder twijfel één van de grootste ergernissen van het autorijden. Echter kan dit probleem aangenamer en zelfs goedkoper gemaakt worden door een simpele oplossing: een parkeer-app op je smartphone. In dit artikel zetten wij de beste apps voor je op een rij.

#5: SMSparking

SMSparking is verkrijgbaar voor iPhone, Android en Blackberry. Terwijl SMSparking niet erg fijn werkt, doet hij wel precies waar hij voor bedoeld is. De app vindt in een korte tijd een parkeerzone waar nog voldoende plaats is, maar de plattegrond is erg klein, net als de letters. Hierdoor is het geen handige app voor mensen met slechte ogen.

#4: Park-Line

Park-Line is verkrijgbaar voor iPhone, Android en Blackberry. Park-Line is een onderdeel van de Parkmobile Group. Park-Line is visueel erg gemakkelijk. Bij het opstarten van de app zie je gelijk een plattegrond en kun je meteen een zone selecteren, wat erg handig is als je vaak in dezelfde plaats bent. Als je normaal werkt in Amsterdam, maar je moet nu parkeren in Den Haag, dan kun je gemakkelijk je geparkeerde auto terug vinden.

#3: Yellowbrick

Yellowbrick is verkrijgbaar voor iPhone en Android. Yellowbrick heeft direct bij het opstarten een kleine verzameling suggesties van vrije parkeerzones in de omgeving. Daarnaast kun je de favoriete zones opslaan. Helaas biedt Yellowbrick geen plattegrond, maar de app werkt prima door het simpele uiterlijk en de grote letters. Een parkeeractie is in no-time gestart.

De app is ook erg handig voor mensen die geen klant zijn voor Yellowbrick, doordat hij ook advies geeft over voordelige parkeerplaatsen in de omgeving.

#2: Parkmobile

Parkmobile is net als Park-Line een onderdeel van Parkmobile Group. Parkmobile lijkt dan ook erg veel op Park-Line, maar werkt toch iets fijner en ziet er iets beter uit. De werking van de apps komen ook erg met elkaar overeen.

#1: ANWB Onderweg

ANWB-app is kosteloos verkrijgbaar voor iPhone en Android. ANWB Onderweg biedt meer dan enkel parkeren. Er zitten namelijk ook knoppen op waarmee je goedkope tankstations kunt vinden, file-informatie kunt opvragen en zelfs kunt carpoolen. Leden van de ANWB betalen geen registratiekosten van €10,-.

Bij aanvraag van het betaald parkeren druk je op de ‘startknop’. Dan gaat de teller lopen en wordt de auto bij de parkeercomputer aangemeld. Bij ‘parkeeradvies’ kun je zien waar je het goedkoopst kunt parkeren.

Leave a Reply

  

  

  


*